Българският футболист Илиян Мицански продължава сензационното си представяне за своя отбор Заглебие Любин, който победи с 3:1 Белхатов в мач от 22-рия кръг на полското първенство.

Мицански реализира третия гол за своя отбор, който неслучайно е определен като „феноменален” от полските коментатори. Освен това голаджията асистира за втория и бе в основата на първия гол за своя отбор.

За Заглебие успехът бе четвърти пореден, като и в миналите главната роля бе за Мицански, който срещу Белхатов реализира деветия си гол за сезона.

В 20-та минута колективна атака мина през българина, който подаде отляво за Кости. Той центрира в наказателното поле, Мицански хитро пропусна топката, което изненада вратаря Сепеле и след негова грешка, топката попадна в Траоре, който от близо вкара за 1:0.

В 58-та минута след много добър пас на Мицански, Кедзиора стреля прецизно и не остави никакъв шанс на Сепеле за 2:0.

В 68-та минута българинът ознаменува поредния си брилянтен мач с невероятен гол красавец. Той пое топката отляво на около 20 метра пред наказателното поле и с феноменален диагонален изстрел вкара във вратата на Белхатов и направи преднината на Заглебие класическа.

Вижте попадението!!!

Малко след това Кусвик намали преднината на гостите, но Белхатов не успя да стигне до нещо повече и в крайна сметка загуби с 1:3 от тима от Любин.

В класирането Заглебие се изкачи на 8-о място с 27 точки, а Белхатов е пети с 35.