Твенте триуфира със суперкупата на Холандия, след като победи с 2:1 шампиона Аякс насред „Амстердам Арина”. С основна заслуга за спечелената суперкупа от страна на Твенте е българският национален вратар Николай Михайлов, който направи няколко отлични спасявания.

Още в началото на мача Аякс можеше да поведе в резултата, след като Миралем Сюлеймани отправи опасен удар, но Михайлов спаси, след което при добавката Кристиан Ериксен стреля с глава, а топката срещна гредата.

Последваха два силни удара на бившия съотборник на Ники Михайлов, Тео Янсен, но българинът показа невероятен рефлекс и ги отрази.

В 22-та минута Янсен фаулира Люк де Йонг в наказателното поле на Аякс и Твенте получи правото да изпълни дузпа. Марко Янко бе точен от бялата точка и даде гол аванс за Твенте.

Веднага след началото на второто полувреме Бергхайс се опита да спечели втори 11-метров наказателен удар за своя тим, но съдията прецени, че е симулирал и му показа жълт картон, който се оказа втори за него.

Положението стана още по-лошо за Твенте в 54-ата минута, когато Алдервейрелд с невероятен удар препарира Михайлов за 1:1. Нашият страж нямаше какво да направи при удара на халфа на Аякс, който се отклони в горната греда и влетя в мрежата.

Брайън Руис в 67-ата минута с фантастичен диагонален удар направи 2:1.

До края на мача Николай Михайлов успя да направи няколко невероятни спасявания и по този начин да допринесе за победата на Твенте и спечелването на суперкупата на Холандия.

Твенте спечели суперкупата на страната за втора поредна година и общо за втори път в историята си.