Българският вратар на Шериф Тираспол Владислав Стоянов е на път да запише най-паметната седмица в живота си. Точно седем дни преди да дебютира за националния отбор, той класира клубния си тим за плейофа в Шампионската лига.

Стоянов изигра ключова роля за победата на Шериф над Динамо Загреб, дошла след изпълнение на дузпи. И двата мача между отборите завършиха 1:1, и след продължения на „Максимир”, се наложи всичко да бъде заложено на бялата точка.

Влади Стоянов не само пази в рамката, но и се нагърби с изпълнението на една от дузпите. Макар се пропусна, той се реваншира напълно, и бе абсолютният герой за молдовския отбор. Стоянов спаси три от дузпите, бити към него, а освен това и многобройни положения през 120-те минути на реванша.

Опитният Игор Бишчан вкара първата дузпа за Динамо, след което Мирал Самарджич реализира за Шериф. Тук дойдоха минутите на Влади Стоянов, който спаси удар на Самир, след това само изпълни единайсетметров шут, но и той бе спасен. Въпреки това българският страж не се разколеба, и веднага след това отрази дузпата на Милан Бадел. Двата състава си вкараха по четири точни изстрела, и размениха по един пропуск, преди Симе Вършалко да види как Владо Стоянов отново лови топката!

Владимир Бранкович обаче не успя да материализира усилията на Стоянов и също изпусна. Все пак обаче късметът остана за Шериф, и Додо стреля покрай рамката на българския вратар, а Артьом Хачатуров закова дузпа №18 за успеха на молдовците.

Така Шериф вече чака своя съперник за плейофа, и има да изиграе два решителни мача за влизане в групите на Шампионската лига.