Твенте победи с 2:0 у дома лидера ПСВ Айндховен и излезе начело в класирането на холандския шампионат 5 кръга преди края.

Цял мач в директния двубой за титлата в Ередивизие изиграха двамата български национали Станислав Манолев и Николай Михайлов, който не допусна гол във вратата си.

В герой на мача се превърна Тео Янсен, който вкара и двете попадения в мрежата на ПСВ. Първо Янсен бе точен от дузпа, отсъдена за фаул срещу Брайън Руис за 1:0 в 64-ата минута.

Вторият гол на Тео Янсен бе повече от впечатляващ. В 82-ата минута той пое топката пред собственото си наказателно поле и направи почти 70-метров индивидуален пробив, след който майсторски копна топката и красиво прехвърли Андреас Исаксон за 2:0.

След този двубой Твенте на Михайлов оглави подреждането с 63 точки от 29 мача, следван от ПСВ Айндховен на Манолев с 60, също от 29 срещи и Аякс Амстердам с 55 точки от 28 мача, който в неделя е домакин на Хераклес.

До края на сезона остават само 5 кръга и тимът на Ники Михайлов има отличен шанс да спечели титлата за втора поредна година.

ВИДЕО с прекрасния втори гол на Тео Янсен: