Една от легендите на германския и световен футбол - Михаел Балак се сбогува с играта по подобаващ начин пред 50 хиляди зрители на Арена Лайпциг. Мачът бенефис между отборите на „Балак и приятели“ и „Балак и световните звезди“ завърши 3:4.

Отборът на Балак и приятели бе воден от Руди Фьолер, докато Жозе Моуриньо бе треньор на световните звезди.

За „Балак и приятели“ играха Адлер, Цюбербюлер, Салихамиджич, Ньовил, Хаман, Тецнер, Кирстен, Вьорнс, Мертезакер, Сам, Херч, Янкер, Гльокнер, Зеке, Фрингс, Шнайдер, Михаел Шумахер, Клозе.

За „Балак и световните звезди“ играха Леман, Вайденфелер, Карвальо, Махдавикия, Есиен, Кука, Локвенц, Малуда, Шюрле, Лам, Матеус, Бербатов, Шевченко и Дрогба.

Димитър Бербатов игра на върха на атаката на отбора „Балак и световните звезди“ заедно с Дидие Дрогба.

Още в 10-та минута пред българския футболист се откри възможност да вкара, но бе в положение на засада, която бе маркирана въпреки характера на срещата.

Михаел Балак игра по едно полувреме за двата отбора.

Именно Балак вкара първия гол в срещата в 20-та минута и по този начин отборът на „Балак и приятели“ поведе с 1:0.

Дидие Дрогба изравни резултата с 27-та минута след асистенция на Андре Шюрле.

Пред Бербатов се откри нова възможност да вкара гол в 36-та минута, но за негово съжаление след удара му топката срещна гредата.

„Балак и приятели“ отново поведоха в резултата в 40-та минута след втория гол на Михаел Балак за вечерта.

В началото на второто полувреме двата отбора си размениха по едно бързо попадение чрез Зеке и Шюрле и отборът на „Балак и приятели“ продължи да води с един гол преднина – 3:2.

Дидие Дрогба реализира своя втори гол в срещата в 57-та минута и по този начин изравни резултата.

Михаел Балак реализира своя хеттрик, след като вкара гол и за отбора на звездите в 64-та минута, като по този начин направи резултата 4:3 в полза на отбора на „Балак и световните звезди“.

Бенефисът на легендарния германски футболист бе прекъснат в 83-та минута, когато осветлението на стадиона бе изключено. Всички футболисти се събраха в центъра на терена, а мощни прожектори осветиха героя на вечерта - Михаел Балак.

Накрая футболистите на двата отбора направиха шпалир на Михаел Балак.

Сред публиката имаше много немски спортни легенди, политици и звезди. Сред тях се отличаваха Борис Бекер и Карл-Хайнц Румениге.