Българският нападател Илиян Мицански вкара поредното си попадение в полската Екстракласа. Родният талант се разписа за равенството 1:1 на Заглебие Любин срещу Шласк Вроцлав от 26-я кръг на първенството.

До края на шампионата в Полша остават още четири кръга, а след четири поредни хикса, Заглебие е на седмо място с 31 точки. Това все пак не е лошо постижение за тима от Любин, който дълго време бе сред последните в подреждането, и едва през пролетта дръпна напред, не и без силните изяви на Мицански. Заглебие няма загуба през 2010 година, и е с четири победи и пет равенства.

Българският голмайстор вкара 11-ото си попадение за сезона в 78-та минута, но Себастиан Мила изравни в 89-та и отне две точки от Любин.

ВИЖТЕ ГОЛА НА МИЦАНСКИ!

Мицански все още има шанс за голмайсторския приз в Полша, като лидерът Роберт Левандовски от Лех Познан е с 13 попадения. Българинът е втори с 11 гола.

В последните си четири срещи от първенството, Заглебие играе с Полония Битом, Одра Воджислав, Корона Киелце и Лех Познан.

В друг мач от Екстракласата днес, Георги Христов остана резерва за Висла Краков, при победата с 4:1 като гост на Пяст Гливице.