Българският нападател Илиян Мицански увеличи сметката си в полското първенство на 13 гола, след като се разписа за успеха на Заглебие Любин над Одра Воджислав с 2:1. Така родният голмайстор продължава да гони по петите лидера в класацията с най-много попадения Роберт Левандовски, който има 16.

До края на шампионата в Полша остават още два кръга, като в следващия Заглебие има мач с Корона, а на Лех Познан, където играе Левандовски предстои дерби с Рух Хоржов. В последния ден на първенството Заглебие и Лех Познан играят един срещу друг. Успехът на тима от Любин задочно помогна и на други българи в Полша – Стойко Сакалиев и Любчо Любенов, чийто Арка Гдиня се бори с Одра за оставане в елита.

ВИЖТЕ ВИДЕО С ГОЛА НА МИЦАНСКИ!

Мицански откри резултата в мача срещу Одра още преди да е изтекла една минута от него. С първото си докосване на топката Мамаду Траоре изведе българина на стрелкова позиция и той от разстояние вкара попадение №13 на сметката си. Заглебие бе по-добрият отбор на терена през първото полувреме и доминираше. След почивката обаче борещият се за спасение Одра натисна и Александър Квиек от дузпа изравни само две минути след началото на второто полувреме.

Въпреки огромното желание на гостите, Заглебие имаше значително повече възможности за гол в срещата, и успя да оползотвори едно от тях в 76-та минута. Тогава Траоре стреля, но ударът му бе париран, за да стигне топката до Фернандо Динис и той донесе победата за домакините от Любин.

Успехът изкачи борещият се за спасение през първия полусезон Заглебие до комфортното седмо място в класирането с 34 точки в актива си.

Лидер продължава да е Висла Краков, в чийто редици е друг българин – Георги Христов. Нападателят остана на резервната скамейка при днешната победа с 3:0 като гост на Легия Варшава.