Отборът на българския нападател Мартин Петров Еспаньол постигна важна победа с 2:0 и добави нови 3 точки в актива си, след като победи като гост Осасуна в мач от 30-я кръг на Примера дивисион.

Българинът се появи в игра за своите в 87-ата минута като замени Хосе Баена и се отчете с брилянтна асистенция при виртуозното второ попадение за „лос перикитос“.

През целия мач тимът на Осасуна владееше повече топката, но противно на това Еспаньол имаше по-чистите положения.

Резултатът бе открит в 51-ата минута. Тогава „лос перикитос“ стигнаха до корнер. Мубарак Уакасо застана зад топката, центрира в наказателното поле, а Ектор Морено се извиси над всички и с глава насочи топката неспасяемо в долния ляв ъгъл на Андрес Фернандес.

Последваха няколко атаки, които си спретнаха двата отбора, а в 87-ата минута Хавиер Агире пусна в игра Мартин Петров, който изигра решаваща роля при второто попадение на гостите.

В самия край на мача, бившият нападател на Болтън пусна повече от прецизен пас към Уакасо от ляво по нападението на неговия тим. Последният бе изпуснат от защитата на домакините, преодоля вратаря, продължи и с мощен удар извън границите на наказателното поле, вкара топката в опразнената врата за 2:0.

След този мач, Петров и компания се изкачиха на 11-то място с 39 точки, докато Осасуна е 15-ти с 31 пункта.


Osasuna Vs Espanyol 0-2, La Liga 2013 by futbolsapiens