Манчестър Юнайтед се класира на четвъртфинал в Шампионската лига, след като се наложи с 2:1 над Олимпик Марсилия. В първия мач във Франция двата състава завършиха 0:0, и цялата интрига се реши на „Олд Трафърд”. Димитър Бербатов остана резерва в срещата и не се появи в игра, но Чичарито Ернандес се развихри с две попадения, за да продължат „червените дяволи” напред.

Олимпик Марсилия имаше достатъчно шансове да постигне по-добър резултат, който да им даде възможност да играят на четвъртфинал, но Юнайтед се отбраняваше отлично, макар и да се наложи на два пъти да променя защитата си.

Заради контузии първо в 36-та минута напусна Джон О`Ший, а неговата смята Рафаел се контузи в 67-та и бе заменен от брат си Фабио. Така сър Алекс Фъргюсън нямаше много възможности за импровизация, и пусна единствено Антонио Валенсия в хода на мача, за да раздвижи атаката.

Ернандес откри още в петата минута, след като Уейн Рууни получи топката в наказателното поле, и между двама бранители на Марсилия намери Чичарито, който от шест-седем метра с лекота отбеляза.

Диавара пропусна едно от най-добрите положения за Марсилия през първото полувреме, когато засече с глава центриране на Тайе Тайво отляво, но топката мина на метър покрай страничната греда. Олимпик започна добре и след почивката, като бързоногите нападатели на френския отбор изтормозиха Юнайтед, но чистите положения пред Ван дер Сар липсваха.

В 75-та минута Чичарито до голяма степен успокои „червените дяволи”, след като Антонио Валенсия отдясно намери Райън Гигс в пеналта, и той успоредно на вратата подаде към Ернандес, който направи 2:1.

Нещата отиваха към чиста победа за Юнайтед, когато Уес Браун си отбеляза автогол с глава след едно центриране, в 82-та минута. Това даде последен шанс за Олимпик, но Манчестър Юн успя да задържи с повече опит и късмет резултата до последната минута и така да се класира на четвъртфинал.