Българският национал Станислав Манолев изигра цял мач за ПСВ Айндховен при победата с 3:1 като гост на Наполи в последния кръг на срещите от Група F в Лига Европа.

Десният бек, който рядко получава шанс за изява от треньора си Дик Адвокаат, се представи на ниво срещу Кавани и компания, давайки заявка за постоянно титулярно място в състава на филипсите.

Именно Единсон Кавани даде преднина на неаполитанците в 18-ата минута след асистенция на Марко Донадел. Това бе 7-и гол за уругвайския национал в ЛЕ през сезона, с който той запази лидерското си място при голмайсторите в турнира.

В този мач на стадион Сан Паоло Кавани обаче остана в сянката на 23-годишния словенец Тим Матавж, който избухна с 3 попадения за ПСВ и донесе успеха на холандците. Матавж изравни на 1:1 в 30-ата минута, а с голове в 41-ата и 60-ата оформи хеттрика си и донесе успех на отбора от Айндховен, който обаче остана на трето място в потока и изпадна.


szólj hozzá: na - ps

В другия мач Днепър Днепропетровск разби с 4:0 последния АИК Стокхолм и категорично спечели първото място в Група F с актив от 15 точки и 16 вкарани гола. На два пъти за тима на Хуанде Рамос се разписа Роман Зозуля, а по едно попадение във вратата на шведите вкараха Никола Калинич от дузпа и Сергей Кравченко.

Крайно класиране в Група F на Лига Европа:

1. Днепър Днепропетровск - 15 точки

2. Наполи - 9

3. ПСВ Айндховен - 7

4. АИК Стокхолм - 4