Манчестър Юнайтед потопи в сълзи Челси, след като „червените дяволи” се наложиха с 2:1 над сините в мача реванш от четвърфиналите на Шампионската лига и с общ резултат от 3:1 продължават на полуфиналите, където техен съперник почти сигурно ще бъде Шалке 04. По този начин сър Алекс Фъргюсън почти сигурно „отсече” главата на мениджъра Карло Анчелоти, чието бъдеще начело на Челси не е никак сигурно. Роман Абрамович пък преживя поредния крах на своята мечта да види лондончани как печелят трофея от Шампионската лига.

Още в самото начало на мача Едвин ван дер Сар направи уникални спасявания и разплака нападателите на Челси.

В първите 20 минути на срещата футболистите на Челси имаха надмощие, но направиха много сериозни пропуски. Най-изгодното положение бе в 15-та минута, когато Лампард получи хубав пас, но стреля слабо и Ван дер Сар спаси. Четири минути по-късно Лампард получи нов шанс, като топката стигна до него след пас на Торес, но халфът на Челси стреля в страни от вратата на Манчестър Юнайтед. В 21-та минута Малуда можеше да вкара, но след удара му топката излезе в аут. Последва и изгодна ситуация пред Анелка в 23-та минута, но и французинът не уцели очертанията на вратата на Ван дер Сар.

Манчестър Юнайтед вкара гол в 27-та минута чрез Ернандес, но попадението бе отменено заради засада. Нани можеше да порази целта в 41-та минута, но топката излезе в аут.

„Червените дяволи” поведоха в резултата в 43-та минута, когато след центриране на Райън Гигс топката стигна до втората греда, където се бе пласирал Хавиер Ернандес, който вкара за 1:0.

Още в началото на второто полувреме мениджърът на Челси Карло Анчелоти извади от игра Фернандо Торес и пусна на негово място Дидие Дрогба, а в 60-та италианецът пусна на мястото на Анелка, Саломон Калу.

Със самото си влизане в игра Дрогба внесе смут в отбраната на Манчестър Юнайтед и имаше на два пъти възможност да изравни, но пропусна.

В 70-та минута Челси остана с човек по-малко на терена, след като Рамирес получи втори жълт картон за грубо влизане в краката на Нани.

Челси успя да изравни резултата в 77-та минута, когато Есиен подаде хубав извеждащ пас към Дидие Дрогба, който се откъсна от отбраната на Манчестър Юнайтед и остана сам очи в очи срещу Ван дер Сар и със силен удар го преодоля за 1:1, пращайки топката в десния ъгъл на вратата на „червените дяволи”.

Веднага в ответната атака Райън Гигс намери Джи Сунг Парк, който бе оставен непокрит сам срещу Петър Чех и кореецът не пропусна да вкара за 2:1.

В края на мача футболистите на Манчестър Юнайтед можеха да стигнат и до по-убедителна победа.

Така Манчестър Юнайтед продължава да се бори на три фронта – Премиършип, Купа на Англия и Шампионска лига, докато Челси остава без трофей.


szólj hozzá: M1-0C
szólj hozzá: M1-1C
szólj hozzá: M2-1C