Петкратният европейски клубен шампион Ливърпул подписа с 18-годишния нападател Вилян Бижев, който притежава българско и американско гражданство. Бижев впечатли с изявите си по време на пробния период при мърсисайдци и според информациите в Англия е получил предложение за тригодишен договор с опция за продължаването му с още две.

Нападателят изигра два мача за Ливърпул, в които реализира пет гола, направи две асистенции и изработи дузпа в един от двубоите на „червените” юноши.

Бижев, който бе поканен в юношеския състав на САЩ през май, не се нуждае от работна виза, за да играе в Англия, тъй като притежава български паспорт. До този момент нападателят е играл за американския Кал Одисей, като през миналия сезон, в който тимът му завършва на второ място в шампионата до 16-годишни, бележи 20 гола.

Новината за договора на Бижев с Ливърпул бе потвърдена и от бившия му треньор в Америка Чад Макарти в интервю за местна телевизия.

По-рано тази година талантливият футболист отказва предложение за договор от американски тим, като вместо това заминава за България, където се готви индивидуално преди да дойде поканата от Ливърпул.