Българският нападател Димитър Бербатов реализира и двата гола за победата на своя Манчестър Юнайтед над Съндърланд с 2:0 в деня след Коледа. Така сметката на родния голмайстор нарасна на 13 попадения във Висшата лига, като той продължава да е едноличен лидер в тази класация. Успехът направи актива на Юнайтед 37 точки – две повече от втория Манчестър Сити, и пет пред Арсенал, който утре ще играе дербито с Челси. Съндърланд си остана с 27 точки след 19-я кръг, все още на добрата шеста позиция в класирането.

Бербатов изигра отличен мач на „Олд Трафърд” и можеше да отбележи поне още два гола в мрежата на „черните котки”, но и Крейг Гордън се намесваше много добре в рамката на вратата на гостите. Над 75 хиляди видяха попаденията на българина и победата на Юнайтед.

Резултатът бе открит още в петата минута, след центриране на Уейн Рууни отдясно, засечено на далечната греда от Бербатов с глава.


В 10-та минута родният нападател можеше да удвои преднината на „червените дяволи”, но ударът му срещна гредата. Още пет минути по-късно Андерсон също нацели един от стълбовете край Гордън, а в 19-та минута отново Берба шутира мощно на половин метър от страничната греда.

Постепенно Ман Юн намали оборотите, и в края на първото полувреме Съндърланд погледна към Едвин ван дер Сар, но така и не успя да създаде повече от едно положение.

Второто полувреме започна по подобие на първото, и в 58-та минута отново Бербатов успя да накаже Съндърланд. Българинът стреля технично, а топката се отби щастливо в Антон Фърдинанд, за да влети в мрежата за 2:0.


Крейг Гордън спаси като по чудо удар от движение на Берба в 70-та минута, а сър Алекс Фъргюсън извади голмайстора в 82-та минута, за да обере овациите на „Олд Трафърд”.

Мартин Петров не се появи в игра за Болтън в друг мач от програмата на деня след Коледа в Англия. Крилото остана резерва при победата с 2:0 над Уест Бромич. Матю Тейлър и Йохан Елмандер бяха точни за успеха.

Манчестър Сити излезе втори в класирането след успех като гост с 3:1 в Нюкасъл, с две попадения на Карлос Тевес.

Блекбърн бе покосен с 0:2 у дома от Стоук Сити, а Уигън взе опашкарското дерби с Уулвърхемптън с 2:1 като гост.

Двубоите между Блекпул и Ливърпул, и Евертън и Бирмингам бяха отложени.