Отборът на Лацио се класира в последния момент за елиминационната фаза на Лига Европа, след като победи Спортинг с 2:0. В другия мач от групата Васлуй, който се нуждаеше от успех, загуби с 0:2 гостуването си на Цюрих и по този начин предостави на Лацио второто място в групата.

На „Олимпико“ Валери Божинов изигра 90 минути. Португалският гранд си бе осигурил участие на 1/16-финали предсрочно и заради това треньорът Домингош Пасиенсия пусна в игра доста експериментален състав. С него „лисабонските лъвове“ не успяха да се противопоставят на своя съперник, но Божинов бе сред най-добрите за своя отбор.

През първото полувреме той игра като ляво крило и бе активен, но нямаше възможности за гол. През втората част българинът заигра на върха на атаката и показа, че там се чувства по-комфортно. Бившият играч на Манчестър Сити отправи няколко опасни удара към вратата на Лацио и направи няколко добри пробива. Най-доброто положение за Божинов бе в края на мача, когато от пряк свободен удар стреля много точно, но вратарят Бизари успя да избие.

Резултатът в Рим бе открит в 42-а минута, когато след центриране на Сенад Лулич, Либор Козак бе оставен непокрит и с глава вкара за 1:0. В 55-а минута защитникът Модибо Диаките направи страхотен пробив и даде топката на Джузепе Скули, който оставен сам срещу вратаря без проблеми вкара за крайното 2:0.

Лацио трябваше да се надява Васлуй да не победи в Цюрих и именно това се случи. Живко Миланов изигра цял мач за своя отбор, но не успя да предотврати загубата, която дойде с голове в последните 25 минути.

В 69-а минута Хавиер Маргайрас вкара за 1:0, а в 90-а минута Оливер Буф оформи крайното 2:0, с което даде място на 1/16-финалите за Лацио.

Крайно класиране в група D:

1. Спортинг 12

2. Лацио 9

3. Васлуй 6

4. Цюрих 5