Защитникът на ПСВ Айндховен Ягош Вукович бе наказан за цели четири мача, заради червения картон, който получи в съботното дерби с Твенте. Сърбинът няма да играе в двубоите с Утрехт, Спакенбург (за Купата), Екселсиор и Аякс. Той ще бъде отново на линия чак за срещата с НАК Бреда на 26 ноември. ПСВ реши да не обжалва решението на Дисциплинарната комисия, а дори напротив, има вероятност да глоби и самия играч за ужасяващото влизане в краката на съперников футболист.

ПСВ загуби дербито с 0:1, а Станислав Манолев не игра за „филипсите”, докато Ники Михайлов бе в рамката на вратата за Твенте.

Добрата новина за Фред Рутен са изследванията на Ерик Питерс, който получи контузия в коляното по време на същия мач. Бранителят ще тренира индивидуално в следващите дни, като по-късно ще се преценява дали може да играе срещу Дебрецен в Лига Европа в четвъртък.

Днес за първия състав на ПСВ Айндховен, но вторият отбор има мач с Хееренвеен, в който се очаква в игра да се завърне възстановен след травма Станислав Манолев.