Ивелин Попов отпразнува подобаващо 24-я си рожден ден – с гол в победата на своя Газиантепспор с 4:2 като гост на Галатасарай. При това, успехът на „Тюрк Телеком Арена“ бе втори пореден за Газиантеп, след като отборът нямаше победа в първенството до преди три дни.

В седмата минута Селчук Инан изведе Чим Бом напред, но Мохамет Демир и Ивелин Попов в 33-та и 37-та направиха пълен обрат. Попадението на Попов падна, след като вратарят на домакините Фернандо Муслера отрази шут на Бекин Озан, а топката бе отразена на крака на българина, който с перфектен шут преодоля уругвайския страж.

В продължението на редовните 45 минути на първото полувреме нещата за Галатасарай станаха още по-тежки, след като Сервет Четин бе изгонен с директен червен картон, тъй като спря атаката на Демир, а бе последен в защита.

Въпреки това Галатасарай изравни в 64-та минута, чрез Йохан Елмандер. Орхан Гюле обаче остави само четири минути на радост за домакините, преди да наниже трето попадение на сметката на Газиантеп. Сабри Сариоглу пък на практика подари успеха за гостите, като си изпроси втори жълт картон в рамките на десетина минути, и в 75-та също бе изгонен.

Вече с девет души, Галатасарай нямаше как да търси ново равенство, а Ченк Тосун сложи точка на спора с нов гол за Газиантеп в 88-та минута, за крайното 2:4.

Мачът започна с минута мълчание в памет на жертвите от земетресението в Турция.

Победата извади Газиантеп от зоната на изпадащите, и тимът вече е с осем точки. Галатасарай пък може да сдаде и третото място, при успех на Бешикташ срещу лидера Фенербахче в четвъртък.