Базел с Иван Иванов в състава си допуснаха донякъде изненадваща домакинска загуба с 0:1 от Шалке 04 в мач от група Е на Шампионската лига.

ВИДЕО ОТ ПОБЕДАТА НА ШАЛКЕ 04 НАД БАЗЕЛ ВИЖТЕ ТУК!

Българският национал Иван Иванов игра 90 минути за швейцарския шампион.

Футболистите на Шалке имаха превес в началото на мача. В 12-та минута Кевин-Принс Боатенг стреля отдалеч, но неточно в аут. Шест минути по-късно Юлиан Дракслер пропусна чудесна възможност да се разпише.

Домакините успяха да изравнят играта в средата на първото полувреме, но трудно създаваха опасности пред вратата на Шалке. В 45-та минута Марко Щрелер стреля с глава, но неточно в аут.

Единственият гол в срещата падна в 54-та минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле на Базел топката бе избита, но попадна на крака на Юлиан Дракслер, който с удар от около 23 метра изпрати кълбото в горния ляв ъгъл на вратата на Зомер, който нямаше какво да направи.

Базел се втурна в атака в опит да стигне до изравнителен гол, но опитите на швейцарския шампион се оказаха неуспешни.

Така след изненадващата победа, която Базел постигна при гостуването на Челси на „Стамфорд Бридж”, швейцарските записаха домакинско поражение от Шалке, докато „кралскосините” стартират с пълен актив от точки след първите два мача – 6.

ВИДЕО: Иван Иванов и Базел се дадоха на Шалке, Челси разби Стяуа насред Букурещ

източник: Gulliver/Getty Images

В другия мач от групата Челси постигна категорична разгромна победа с 4:0 при гостуването си на Стяуа Букурещ. Това е първа победа за лондончани, които претърпяха загуба в първия мач от Базел на „Стамфорд Бридж”. Челси бе видимо много по-добър от своя съперник Стяуа и можеше да постигне и по-разгромна победа.

Старши треньорът на Челси Жозе Моуриньо заложи сред титулярите на Хуан Мата, който показа през уикенда в мача срещу Тотнъм от английското първенство, че завръща добрата си форма. Зад Фернандо Торес действаха още Оскар и Андре Шурле, което бе логично при отсъствието на контузения Еден Азар.

ВИДЕО: Иван Иванов и Базел се дадоха на Шалке, Челси разби Стяуа насред Букурещ

източник: Gulliver/Getty Images

Челси започна да напада от самото начало на мача и още в 4-та минута Андре Шурле направи добър пробив, след което шутира, но в страни от вратата на Стяуа.

ВИДЕО ОТ ПОБЕДАТА НА ЧЕЛСИ НАД СТЯУА ВИЖТЕ ТУК!

Фернандо Торес получи контузия в коляното в 8-та минута. Испанският нападател бе принудително заменен в 11-та минута от Самуел Ето’о.

Челси поведе в 19-та минута, когато Шурле направи добър пробив по лявото крило на атаката на лондонския отбор, след което центрира в наказателното поле към Самуел Ето’о, който се опита да стреля, но в същност продължи към Рамирес, а той бе оставен непокрит сам срещу Татарушану и не пропусна да се разпише във вратата на Стяуа.

След добра комбинация между Ето’о и Мата в 29-та минута, испанецът отправи далечен удар, но право в ръцете на Татарушану.

Челси отбеляза втори гол в 44-та минута, когато Хуан Мата пусна отличен извеждащ пас към Самуел Ето’о, който излезе сам срещу Татарушану и стреля, но вратарят спаси, след което обаче топката се удари в краката на Георгиевски и влетя във вратата на Стяуа.

През второто полувреме футболистите на Челси продължиха да контролират събитията на терена и логично стигнаха до по-убедителен успех.

Третият гол за Челси в мача падна в 55-та минута, когато Шурле подаде към Оскар, а той продължи към Рамирес, който излезе сам срещу Татарушану и го разстреля, като по този начин отбеляза своето второ попадение в срещата.

Две минути по-късно лондончани бяха близо до това да вкарат четвърто попадение, когато Оскар подаде към Мата, който стреля, но топката срещна напречната греда на вратата на Стяуа.

Челси продължи да напада и да търси четвърти гол, като в 71-та минута Рамирес комбинира с Шурле, който стреля от добра възможност, но изпрати топката в страни от вратата на Стяуа.

Домакините можеха да вкарат почетен гол в 73-та минута, когато Станчиу на два пъти можеше да се разпише, но първият му удар бе спасен от Чех, а след добавката стреля над напречната греда.

Челси все пак отбеляза четвърто попадение в 90-та минута, когато при много добра контраатака Ето’о подаде към Вилиан, който продължи към Франк Лампард и той не пропусна да вкара и да оформи крайния резултат в срещата.

На 22-и октомври Челси гостува на Шалке 04, докато Базел гостува на Стяуа в Букурещ.

Класиране в група Е:

1. Шалке 04 6 точки

2. Базел 3

3. Челси 3

4. Стяуа 0