Манчестър Юнайтед победи с 2:0 като домакин Суонзи кръг преди края на Висшата лига и се изравни по точки с лидера Манчестър Сити.

Така всичко в битката за титлата в Англия ще се реши в последния кръг, когато Юнайтед гостува на Съндърленд, а водещият благодарение на значително по-добрата си голова разлика Сити е домакин на Куинс Парк Рейнджърс.

Червените дяволи поведоха в резултата в 28-ата минута, когато Антонио Валенсия проби отдясно и почти от аутлинията върна към Майкъл Карик, който стреля от 12-13, топката бе отклонена от ветерана Пол Скоулс и влетя в мрежата на гостите.

Скоулс бе замесен и във втория гол в мача, в 41-ата минута, когато вътре в наказателното поле шутира, а Джо Алън изби, но в краката на Ашли Йънг, който вкара за 2:0 с удар по тревата и реши всичко в двубоя на Олд Трафорд.

В 79-ата минута в игра за Ман Юнайтед влезе и Димитър Бербатов, който замени Уейн Рууни. Минута преди края на срещата Бербатов създаде опасност пред вратата на Суонзи, но Том Клевърли не успя да отиграе застрашително подадената му от българина топка.

Така шампионът на Англия ще стане ясен на 13 май, когато са срещите от последния кръг на Висшата лига и със сигурност титлата ще остане в Манчестър, но през този сезон е по-вероятно трофея да се озове във витрината на имащия с осем гола по-добра голова разлика Сити, отколкото имащия равен брой точки Юнайтед.