Отборът на Манчестър Юнайтед записа нова победа в английската Висша лига. В „българското дерби” на кръга, Бербатов и компания взеха ценните три точки срещу Астън Вила и Стилиян Петров. На „Олд Трафорд” Юнайтед се наложи с 3:1, а този път под светлината на прожекторите бе Уейн Рууни, който се разписа на два пъти. Другите два гола бяха дело на Неманя Виидч и Дарън Бент за Вила. Голмайсторът на домакините Димитър Бербатов остана на терена през всичките 90 минути, докато Стилиян Петров бе заменен 15 минути преди края.

Двубоят нямаше как да започне по-добре за домакините, които поведоха още в първата минута. Само след 50 секунди игра, Юнайтед поведе след точен изстрел на Рууни. Нападателят овладя пас директно от вратаря Ван Дер Сар и с точен удар успя да даде преднина на своя тим. Отново Рууни покачи на 2:0 минута преди края на първата част след асистенция на Нани, с което даде солидна преднина на домакините само след 45 минути игра.

Втората част започна с леко игрово предимство за гостите от Бирмингам, което доведе до намаляване на резултата. Голмайсторът на гостите Дарън Бент вкара, за да намали до 1:2 в 58-ата минута. Точка на спора сложи централният бранител Неманя Видич, който с плътен удар направи 3:1 само пет минути след намаляването на преднината за Юнайтед.

Димитър Бербатов имаше шанс да се разпише в няколко ситуации, но така и не успя да преодолее Брад Фридъл. В 40-ата минута българинът стреля с глава над вратата, а 69-ата минута негов удар бе блокиран от бранител на гостите. В последната минута Бербатов отново пропусна, като този път вратарят на Вила отрази неговият удар.

В 74-ата минута от игра бе изваден другият българин на терена Стилиян Петров, който отстъпи мястото си на Габриел Агбонлахор.
В другите мачове от днес Арсенал и Челси съшо постигнаха победи. „Артилеристите” стигнаха до пълен обрат срещу Евертън до 2:1, след като до 70-ата минута губеха с 0:1. Луис Саха изведе гостите напред в 24-ата минута, но с голове на Аршавин и Косчелни, домакините взеха трите точки.

Челси пък взе безпроблемна победа като гост на Съндърланд с 4:2. Головете за „сините” реализираха Лампард, Калу, Дрогба и Анелка, докато за домакините точни бяха Бардсли и Ричардсън.

Уест Бромич Албиън и Уигън Атлетик не излъчиха победите, завършвайки при 2:2.


szólj hozzá: Man 3-1 Aston