Отборът на Манчестър Юнайтед измъкна точка при гостуването си на Съндърланд в мач от Висшата лига. Двубоят на „Стейдиъм ъф лайт” приключи без голове – 0:0, а българският нападател Димитър Бербатов се появи на почивката. Голмайсторът на „червените дяволи” успя да се разпише във вратата на домакините, но попадението бе правилно отменено заради засада. В 80-ата минута пък страхотен удар на българина мина покрай гредата. Това бе четвърто поредно гостуване, в което тимът на  сър Алекс Фъргюсън не може да запише успех. Мачът започна с 20-минутно закъснение заради проблем във водопровода в съблекалнята на Манчестър Юнайтед.

 

Мачът започна добре за Съндърланд, като домакините имаха първия шанс за гол, но Стед Малбранк пропиля отлична възможност. Халфът на „черните котки” не успя да преодолее стража на гостите с два удара. Последва нова възможност за домакините, но този път Бодевайн Зенден не съумя да се разпише.

 

До края на първата част „червените дяволи” не успяха да затруднят сериозно вратата на домакините, а на почивката Оуен отстъпи мястото си на Димитър Бербатов. Само три минути по-късно българинът вкара, но той бе в положение на засада и голът бе отменен.

 

През второто полувреме Юнайтед имаше няколко възможности, но отново по-добрите положения бяха пред Едвин Ван Дер Саар. Асамоа Гиан бе на косъм да отбележи със задна ножица, но холандецът спаси. В заключителните минути домакините упражниха натиск, но и той не даде желания резултат.