Манчестър Юнайтед завърши 1:1 с Аякс Кейп Таун във втората си контрола от предсезонното турне в Африка. Дебют като титуляр за „червените дяволи“ направи новото попълнение Шинджи Кагава, а българският нападател Димитър Бербатов се появи в игра на мястото на японеца към края на срещата. Първи минути с екипа на Юнайтед записа и другият нов – Ник Пауъл, който влезе на мястото на Пол Скоулс.

Юнайтед бе близо до това да се изложи срещу съперника си от Кейп Таун пред близо 50 000 зрители, но в 92-та минута на срещата успя да изравни в резултата чрез Бебе.

Димитър Бербатов бе оставен резерва, като неговото място сред титулярите, в сравнение с първата контрола в Африка, бе за новото попълнение Шинджи Кагава. Японецът оперираше зад централния нападател – Хавиер Ернандес. Антонио Валенсия пък започна на мястото Федерико Македа, който също бе титуляр срещу АмаЗулу преди три дни. Титулярният състав, с който започна сър Алекс Фъргюсън, бе: Амос – Вермийл, Уутън, Фърдинанд, Блекет – Андерсон, Карик, Скоулс – Валенсия, Ернандес и Кагава.

ВИДЕО: Юнайтед не успя да се изложи срещу Аякс, силен Кагава, минутки за Бербатов

източник: снимки: Reuters

Кагава направи силен мач до смяната си в 77-та минута. Показа отлично владеене на топката, на няколко пъти изведе много добре Чичарито на удобни позиции. Японецът почти нямаше сбъркан пас и показа, че се намира в отлична форма.

За краткото си време на терена пък Бербатов не успя да играе много с топката, но въпреки това взе участие в головата атака на „червените дяволи“.

Срещата започна предимно с игра в средата на терена, без положения пред двете врати. Теренът пък не бе лек, тъй като бе влажен от ръсещия се дъжд. Играчите на Юнайтед трудно контролираха топката. В същото време домакините се защитаваха отлично и пресираха противника. Англичаните не съумяваха да контролират топката и да я разиграват, както и да стигнат до чисти положения пред противниковата врата за разлика от първата си контрола. Аякс пък изпусна няколко по-добри ситуации след отлични контри.

ВИДЕО: Юнайтед не успя да се изложи срещу Аякс, силен Кагава, минутки за Бербатов

източник: снимки: Reuters

Изненадващо, първото по-чисто положение дойде в полза на домакините, след грешка на Скоулс в средата на терена отбраната на Юнайтед бе хваната неподготвена, но ударът на нападателя на домакините от границата на наказателното поле фронтално срещу Амос мина на сантиметри от страничния стълб. В 25-та минута Аякс имаше нова добра ситуация, но на точката на дузпата нападател на Аякс бе блокиран добре от бранителите на Юнайтед.

Първото положение за Юнайтед пък дойде в 34-та минута, когато Чичарито засече центриране отдясно по атаката, но ударът му с глава от няколко метра бе спасен. В 43-та минута мексиканският нападател отново не успя да се разпише, след като пропусна да засече от близо.

На почивката сър Алекс не извърши никакви промени в състава си. Второто полувреме пък започна с две бързи възможности за Юнайтед, като в 47-та минута Кагава изведе прекрасно Чичарито, но ударът на нападателя от границата на наказателното поле отиде в аут. Минута по-късно Ернандес пропусна ново положение, след като бе изпреварен от защитник на Аякс на метър от противниковата врата.

Новото попълнение на „дяволите“ също имаше отлична възможност да вкара дебютното си попадение за Юнайтед. В 61-та минута Чичарито центрира отлично към Кагава в наказателното поле, японецът бе оставен сам на няколко метра от вратата на Аякс, но изстрелът му с глава отиде във вратаря.

ВИДЕО: Юнайтед не успя да се изложи срещу Аякс, силен Кагава, минутки за Бербатов

източник: снимки: Reuters

В 67-та минута сър Алекс извърши четири смени. Линдгар, Бебе, Тъниклиф и второто ново попълнение на Юнайтед Ник Пауъл се появиха в игра. Излязоха Андерсон, Чичарито, Валенсия и Пол Скоулс. Паул дебютира за Юнайтед на мястото на Скоулс след трансфера си през лятото от Крю Алекзандра.

Домакините имаха отлична възможност да открият резултата в 75-та минута, когато защитата на Юнайтед проспа едно извеждащо подаване през средата, изстрелът на нападателя на Аякс обаче бе спасен с класа от Бен Амос.

ВИДЕО: Юнайтед не успя да се изложи срещу Аякс, силен Кагава, минутки за Бербатов

източник: снимки: Reuters

В 77-та минута Бербатов влезе на мястото на Кагава. В 85-та минута Аякс стигна до гол. Доста странно попадение. След центриране от корнер влезлият минута по-рано Ван Граан може би с първото си докосване засече центрирането с пета и прехвърли Амос за 1:0 в полза на домакините.

В 90-та минута Ван Граан имаше възможност да реши двубоя. Амос излезе неразчетено, за да пресрещне противниковия играч, Ван Граан обаче излъга стража, но не успя да намери опразнената врата.

Юнайтед все пак изравни в 92-та минута. След добра атака и двойно между Бербатов и Вермийл, българинът изведе младока по дясното крило, почти от аутлинията последва центриране в наказателното поле, топката мина през всички и стигна до Бебе, който засече хубаво от въздуха и вкара за 1:1.

Следващата контрола на Юнайтед е другата сряда, в 15:00 часа българско време в Китай срещу Шанхай Шенхуа.