Отборът на Манчестър Юнайтед детронира настоящия носител на Купата на Футболната асоциация - Манчестър Сити след интригуващ сблъсък на стадион „Итихад“. Тимът на сър Алекс Фъргюсън взе победата с 3:2, но за съжаление в основен герой на терена се превърна главният арбитър Крис Фой, който „впечатли“ с неадекватните си отсъждания.

Символичните домакини от Сити играха над 80 минути с човек по-малко на терена, след като още в 12-ата минута, Фой показа пресилен червен картон на капитана Венсан Компани. Българският нападател на Юнайтед Димитър Бербатов пък изобщо не попадна в групата за двубоя. Мачът също ще се запомни и с повторния дебют на легендата Пол Скоулс, който в края на миналия сезон сложи край на футболната си кариера, но многото контузии в редиците на „червените дяволи“ наложиха връщането му в състава.

Мачът започна по най-добрия начин за Юнайтед, който успя да поведе още с първата си смислена атака. В 10-ата минута Валенсия получи топката по дясното крило и центрира отлично в наказателното поле, където Уейн Рууни се извиси и с глава не остави шансове на вратаря Пантилимон. Преди да се озове зад голлинията, топката срещна и напречната греда на вратата.

szólj hozzá: c,o0-1c,o[Matchhighlight.com]

Само две минути по-късно везните бяха наклонени сериозно в полза на Юнайтед, след като реферът Фой не се поколеба да покаже директен червен картон на Венсан Компания. Капитанът на Сити се опита да отнеме топката от краката на Луиш Нани, влизайки и с двата крака за нея. Бранителят обаче игра с топката без дори да докосне краката на португалеца. Въпреки чистата игра обаче, Крис Фой изненадващо вдигна директен червен картон и остави „гражданите“ с човек по-малко на терена.


Manchester City vs. Manchester United Kompany... by Anatolly7

В 31-ата минута партньорът на Рууни в атаката на Юнайтед Дани Уелбек покачи на 2:0 след хубав удар от въздуха от около осем метра. Въпреки превъзходството на гостите, футболистите на Сити също имаха своите шансове, но Агуеро и Силва нямаха късмет пред гола.


szólj hozzá: c,o0-2c,o[Matchhighlight.com]

Седем минути преди края на първата част нещата за домакините станаха трагични, когато Юнайтед стигна до дузпа. Александър Коларов игра непозволено срещу Уелбек, а за Фой не остана нищо друго освен да посочи бялата точка. Зад топката застана Рууни, чийто удар обаче бе отразен от стража на Сити. При добавката с глава обаче нападателят не сгреши и направи резултата 3:0.


szólj hozzá: c,o0-3c,o[Matchhighlight.com]

След почивката „гражданите“ започнаха далеч по-мотивирани. Само две минути след подновяването на играта, Коларов се реваншира за нарушението за дузпата, и с прекрасно изпълнение на пряк свободен удар намали за 1:3.

Успокоени от солидната си преднина и численото си предимство, футболистите на Юнайтед приеха играта в своята половина, което позволи на домакините да организират няколко опасни атаки към вратата на Линдегаард.


szólj hozzá: c,o1-3c,o[Matchhighlight.com]

В 64-ата минута домакините стигнаха и до втори гол в мача дело на Серхио Агуеро.Пол Скоулс сгреши при изнасянето на топката, тя попадна в Милнър, който центрира към Агуеро. Аржентинецът стреля, вратарят на Юнайтед изби, но при добавката Агуеро реализира за 2:3! Само две минути по-рано, реферът Крис Фой не отсъди очевидна дузпа за Юнайтед, когато Коларов повали в наказателното поле нахлуващия Антонио Валенсия.

Няколко минути преди края, домакините също имаха претенции за 11-метров наказателен удар. Фил Джоунс игра с ръка в пеналта, след центриране отляво, но арбитърът отново остана безмълвен. Последният шанс за гол в мача бе пред Александър Коларов. В продължението на срещата бранителят стреля от свободен удар, но този път изстрелът му бе избит от вратаря.

СИТИ 2 ЮНАЙТЕД 3

ФА Къп, Трети кръг

Манчестър Сити: Пантилимон, Ричардс, Компани, Лескът, Коларов, А.Джонсън, Де Йонг, Милнър, Силва, Насри, Агуеро.

Резерви: Джо Харт, Клиши, Сабалета, Савич, Харгрийвс, Разак, Суарес.

Стартов състав на Манчестър Юнайтед: Линдегаард, Евра, Джоунс, Фърдинанд, Смолинг, Валенсия, Карик, Нани, Гигс, Уелбек и Рууни.

Резерви: Де Хеа, Еванс, Рафаел да Силва, Скоулс, Андерсон, Ернандес, Парк Джи Сунг