Манчестър Юнайтед взе 11-та победа от 11 мача срещу Уигън в историята на Висшата лига. „Червените дяволи” спечелиха с 2:0 срещу „латикс” домакинството си на „Олд Трафорд” пред около 75000 зрители.

В същото време, Челси допусна втора поредна загуба, този път от Бирмингам с 0:1. Така „червените дяволи” се изравниха по точки с лидера във временното класиране в Англия. „Сините” обаче остават на първото място заради по-добрата си голова разлика.

Димитър Бербатов изобщо не попадна в групата на Юнайтед за мача с Уигън. Като резерва през второто полувреме се появи след дълго отсъствие Уейн Рууни. Английският нападател показа, че е далеч от оптималната си форма, след като в самия край на срещата направи фрапантен пропуск от близо.

Победата за Юнайтед донесоха Патрис Евра (45’) и Хавиер Ернандес (77’). Уигън пък игра от средата на второто полувреме с девет души на терена.

Юнайтед започна двубоя в нападение с Федерико Македа и Габриел Обертан, а първото попадение в срещата падна в самия край на първото полувреме. В 45-та минута Джи-Сунг Парк центрира в наказателното поле, а Евра с глава засече за 1:0.

В средата на второто полувреме, само в разстояние на три минути гостите останаха с двама души по-малко на терена. Първо в 59-та минута за втори жълт и съответно червен картон играта напусна Антолин Алкарас. В 62-та минута пък Уго Родайега получи директен червен картон за безумно влизане с двата крака с бутоните напред срещу Рафаел.

Малко по-рано, в 56-та минута Рууни вдигна трибуните на крака, след като замени Македа. В 65-та минута пък Ернандес влезе на мястото на Майкъл Карик.

Мексиканският национал се оказа печелившият коз за Юнайтед. Въпреки че бяха с двама души повече, домакините не успяваха да вкарат нов гол и да удвоят преднината си. До 77-та минута, когато Рафаел центрира в наказателното, а Чичарито с класен плонж засече с глава за 2:0. Това бе и 7-то попадение за Ернандес от началото на сезона.

Победата за Бирмингам над Челси донесе Лий Бойер в 17-та минута на двубоя. Така, лондончани записаха втора поредна загуба, след поражението от Съндърланд с 0:3 в предишния кръг.

„Сините” продължават да заемат първото място във временното класиране с 28 точки. Юнайтед има същия актив, но е с по-лоша голова разлика. Арсенал е трети с 26.