Българският нападател Исмаил Иса успя да вкара единственото попадение за своя Шериф Тираспол срещу Тотнъм в мач от груповата фаза на Лига Европа. Бившият футболист на Левски изигра един от най-силните си мачове за молдовския тим, като освен гола във вратата на Брад Фридъл, Иса нацели левия страничен стълб.

ВИДЕО ОТ МАЧА - ТУК!

Тотнъм все пак успя да спечели домакинството си на „Уайт Харт Лейн“ с 2:1 и така се класира предсрочно за 1/16-финалите на турнира, където място намери и българския Лудогорец след 1:1 с Черноморец Одеса в София.

Отборът на Тотнъм логично започна по-силно мача в Лондон, като през първото полувреме имаше териториален превес, но трудно стигаше до чисти положения пред вратата на молдовците. Футболистите на Шериф пък предимно предпочитаха да контраатакуват,

Именно при една бърза атака на гостите, Исмаил Иса бе изведен отдясно, напредна добре и стреля силно с десния крак. В последния момент Йонес Кабул успя да докосне топката, която се отби в левия страничен стълб на вратата на Брад Фридъл. Това бе и най-чистото положение през първата част.

През второто полувреме играта не се промени особено, като Тотнъм продължи да владее топката, но ударите към противниковата врата липсваха. Първата интересна ситуация създаде Сигурдсон, който реши да пробва късмета си от далечно разстояние, но вратарят на гостите с мъка изби в корнер.

В 60-ата минута все пак домакините стигнаха до гол чрез Ерик Ламела. Той се възползва добре от грешка в центъра на отбраната на Шериф и с премерен удар от около десетина метра даде преднина на „шпорите“. Седем минути по-късно Тотнъм стигна и до дузпа, която Джърмейн Дефоу превърна в гол.

В 72-ата минута дойде и моментът за Исмаил Иса. Каду навлезе мощно в наказателното поле и стреля силно по диагонала. Опитният Фридъл успя да избие топката, която попадна в краката на Иса, а бившият нападател на Левски съумя от малък ъгъл да я прати в мрежата. В оставащите минути до края Тотнъм не допусна други изненади и съвсем логично стигна до крайния успех.

В другия мач от групата Тромсьо и Анжи Махачкала не успяха да излъчат победител, завършвайки при нулево равенство.

Безапелационен лидер в групата остава Тотнъм с пълен актив от 12 точки от четири мача. Втори е Анжи с пет точки, следван от Шериф и Тромсьо, които имат по два пункта в актива си.