Станислав Манолев вкара първия гол за ПСВ Айндховен при победата с 2:1 у дома над Рапид Букурещ в последна среща от Група C на Лига Европа.

Българският национал влезе като резерва в срещата, която е без значение за крайното класиране, тъй като ПСВ вече си гарантира първото място, в 70-ата минута като замени Стефано Марзо.

ВИДЕО и СНИМКИ: Манолев с първи гол за ПСВ в евротурнирите

източник: снимки: Reuters

Само 5 минути по-късно Манолев направи 1:0 с изстрел от 20-ина метра, забивайки първия си гол с екипа на филипсите в евротурнирите. Българският бранител бе и в основата на второто попадение, когато открадна топката, нахлу в наказателното поле и направи извеждащо подаване, а Тим Матавз реализира за 2:0 в 79-ата.

Румънците, които завършиха на последно място в групата, върнаха един гол чрез Даниел Панку в 92-ата минута, когато Станислав Манолев получи и жълт картон.

ВИДЕО и СНИМКИ: Манолев с първи гол за ПСВ в евротурнирите

източник: снимки: Reuters

В мача с Рапид Букурещ ПСВ Айндховен постави нов клубен рекорд, стартирайки срещата с тим със средна възраст на 11-те титулярни футболисти от 22 години и 276 дни, като това също така е е и най-младият стартов състав в Лига Европа през този сезон.

ВИДЕО и СНИМКИ: Манолев с първи гол за ПСВ в евротурнирите

източник: снимки: Reuters

В другия мач от Група C, който също бе без значени, Апоел Тел Авив спечели с 2:0 домакинството си на полския Легия Варшава с голове на Салим Тоама в 33-ата минута и Авихай Ядин в 76-ата. Израелците доиграха двубоя с 10 човека, след като Гал Шиш получи втори жълт картон в 63-ата минута и бе изгонен.

Така крайното класиране в Група C е следното:

1. ПСВ Айндховен 16 точки

2. Легия Варшава 9

3. Апоел Тел Авив 7

4. Рапид Букурещ 3