Манчестър Юнайтед победи с категоричното 3:0 като гост Бурсаспор в мач от група С на Шампионската лига. По този начин „червените дяволи” се приближиха до класиране в следващата фаза на турнира.

Димитър Бербатов игра 90 минути за „червените дяволи”, а Димитър Иванков игра цял мач за турския шампион Бурсаспор.

През първото полувреме футболистите на Манчестър Юнайтед имаха предимство, но така и не успяха да реализират създадените положения пред Димитър Иванков.



Луиш Нани се контузи и бе заменен принудително в 29-та минута от Джи сун Парк.

Манчестър Юнайтед поведе в резултата в 48-та минута, когато Майкъл Карик подаде с едно докосване към Дарън Флетчър, който бе оставен непокрит в наказателното поле на Бурса и без никакви проблеми прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Иванков.

„Червените дяволи” удвоиха своята преднина в 73-та минута, когато Джи сун Парк подаде към Габриел Обертан, а френският футболист простреля Иванков пращайки топката в горния десен ъгъл на вратата му.

Манчестър Юнайтед вкара трети гол в 77-та минута, когато Пол Скоулс изведе Бебе сам срещу Иванков и португалският нападател прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на българския страж.

След тази победа Манчестър Юнайтед е начело в групата с актив от 10 точки, а Бурса все още няма спечелена точкa.



В другия мач Валенсия постигна рутинна победа с класическото 3:0 срещу Рейнджърс и по този начин испанците изпревариха шотландците във временното класиране.

Домакините имаха надмощие от самото начало на мача, но изпитваха трудности при реализирането на положенията.

„Прилепите” поведоха в резултата в 33-та минута, когато след центриране от ъглов удар в наказателното поле на Рейнджърс се получи разбъркване и топката попадна в Роберто Солдадо, който я прати в долния ляв ъгъл на вратата на МакГрегър.

През второто полувреме Валенсия вкара нови два гола. В 71-та минута Хуан Мата подаде добре към Солдадо, който стреля под плонжа на МакГрегър за 2:0.

В 82-та минута Стивън Нейсмит стреля, но топката срещна напречната греда. В 90-та минута след центриране в наказателното поле на Рейнджърс топката стигна до Тино Коща, който стреля от близо покрай МакГрегър, след което кълбото срещна десния стълб и влезе във вратата на шотландците.

Така Валенсия вече има актив от 7 точки, а Рейнджърс е на трета позиция с 5.

Класиране:

1 Манчестър Юнайтед 10 точки

2 Валенсия 7

3 Рейнджърс 5

4 Бурсаспор 0