Красимир Балъков и неговият Хайдук Сплит направиха престижно реми не срещу кой да е, а именно срещу европейския клубен шампион Барселона.

Приятелският мач, който се игра в Сплит по случай стогодишнината на хърватския отбор приключи без голове – 0:0. Това бе първа проверка за испанския гранд, в която Пеп Гуардиола разчиташе на имена като Валдес, Дос Сантос, Кейта, Тиаго, Афелай, Вия, Абидал, Бускетс и Иниеста.

През двете полувремена Барса излезе с два различни състава, но въпреки това не успя да преодолее Хайдук на стадион „Полюд”. Двубоят в Сплит започна с едноминутно мълчание, с което бяха почетени жертвите от атентатите в Норвегия.

През първото полувреме домакините бяха тези, които създадоха по-добрите положения пред една от двете врати, въпреки че както обикновено Барселона бе тимът, който владееше топката. На няколко пъти футболистите на Хайдук имаха възможности да се разпишат, но или играеха разконцентрирано или пък Валдес бе на мястото си.

Втората част бе под диктовката на Барселона, след като на почивката на терена се появи Андрес Иниеста. Въпреки лекото предимство обаче, възпитаниците на Пеп Гуардиола не намериха верния път към гола и двубоят приключи при равенство – 0:0.