Като гост Челси разби с 4:0 Болтън в последния двубой от 24-ия кръг на Висшата лига, в който не бе показан нито един картон и запази, макар и минимални, шансове за защита на титлата си от миналия сезон.

Мартин Петров се завърна в титулярния състав на Уондърърс след дълго отсъствие, но и неговото присъствие сред стартовите 11 на Оуен Койл не помогна на тима от Рийбок Стейдиъм срещу възвръщащите формата си шампиони.

Гостите от Лондон поведоха в резултата в 11-ата минута след топовен изстрел на Дидие Дрогба от дистанция, който направо препарира вратаря Юси Яскелайнен.

Четири минути преди почивката Челси стигна до втори гол. След разбъркване след корнер топката стигна до Джон Оби Микел, който намери Флоран Малуда и французинът не сгреши.

В 56-ата Никола Анелка бе оставен непокрит от отбраната на Болтън в пеналта и направи резултата класически.

В 63-ата минута Мартин Петров беше заменен от 19-годишния Родриго Морено, който е юноша на Реал Мадрид, но е собственост на Бенфика.

Крайното 4:0 за сините бе регистрирано в 74-ата, когато Анелка шутира от 13 метра, но топката рикошира в ръката на Пол Робинсън и попадна в Рамирес, който с изстрел от границата на наказателното поле прати кълбото в мрежата.

Челси е четвърти в класирането с 41 точки, на 7 зад водача Манчестър Юнайтед, който обаче има да изиграе един мач повече от тима на Карло Анчелоти.