Българският национал Георги Миланов събра очите на футболните специалисти в Русия с прекрасния си гол-шедьовър в мача на ЦСКА Москва срещу Зенит Санкт Петербург (1:0).

След двубоя от 21-я кръг на местния шампионат феновете на тима похвалиха българина в социалните мрежи, публикувайки попадението. Футболните коментатори в страната също обсипаха със суперлативи играча.

Полузащитникът на националния отбор на Швеция и ЦСКА Москва Расмус Елм не остана по-назад и изрази публично отличните си впечатления от действията на Миланов на терена.

„През първото полувреме Зенит изглеждаше по-добре. Първите 30 минути откровени не ни вървеше, но след гола на Георги Миланов ние поехме инициативата. Миланов реализира невероятен гол. Това е първото му попадение за ЦСКА, затова го поздравихме“, сподели Расмус Елм.

Старши треньорът на „армейците“ Леонид Слуцкий също похвали автора на единственото попадение срещу Зенит.

„Той има много добър удар с левия крак. Но нито един футболист в света не може да отправя подобни удари по нареждане. Определено ни провървя, че Миланов успя да реализира. Нямам нищо против той да реализира подобни попадения редовно, но мисля, че това е малко вероятно“, коментира Леонид Слуцкий.