Димитър Бербатов игра цял мач при равенството 2:2 на Фулъм като домакин на Евертън в среща от 10-ия кръг на Висшата лига, като лондончаните все още нямат загуба в мач, в който българският нападател е титуляр.

В шестата минута на мача, Бербатов бе фаулиран от Лиън Озмън пред наказателното поле на гостите от Ливърпул. Брайън Руис би добре прекия свободен удар над стената, вратарят на карамелите Тим Хауърд изби топката, но тя се удари в гредата, след което и в гърба на американския страж и за него малшанс влезе в мрежата за 1:0.

Тимът на Дейвид Мойс изравни в 55-ата минута, когато Кевин Миралас проби отдясно и подаде добре към съотборника си в националния отбор на Белгия Маруан Фелайни, който с хубав изстрел изравни.

Евертън направи пълен обрат в 72-ата минута, когато Фил Ягиелка даде дълъг пас към Фелайни, който овладя топката, обърна се и отново простреля Марк Шварцер.

Фулъм за пореден път показа, че във футбола винаги трябва да се играе до последно и след като в няколко мача допускаше голове в края, сега вкара в последната минута. В последните секунди на срещата иранецът Ашкан Деджага центрира в наказателното поле, Бербатов не успя да засече добре, тъй като топката му дойде малко назад, отклони се леко в него и стигна до Стив Сидуел, който не сгреши и изравни за крайното 2:2.

Със спечелената в 90-ата минута точка Фулъм е на седмо място в класирането с 15 точки, колкото има и шестия Арсенал, а Евертън се изкачи на четвърта позиция със 17 точки.