Манчестър Юнайтед победи със скромното 1:0 Астън Вила като гост и запази разликата до лидера в класирането във Висшата лига Манчестър Сити на 5 точки.

Червените дяволи, които бяха без контузения Димитър Бербатов, имаха проблем в началото на мача, тъй като Хавиер Ернандес получи неприятна травма още в 8-ата минута и сър Алекс Фъргюсън трябваше да прави принудителна ранна смяна.

Шотландецът имаше само един нападател на пейката си – Дани Уелбек, но вместо него пусна на мястото на Ернадес Антонио Валенсия, като с това промени и схемата си на игра.

Юнайтед все пак успя да вкара в 20-ата минута, а голмайсторът бе повече от изненадващ – Фил Джоунс, който в тази среща игра като опорен полузащитник, след като четиримата в защита бяха Смолинг, Видич, Фърдинанд и Евра.

Нани центрира добре отляво и намери Джоунс непокрит на границата на малкия пеналт и английския национал вкара първия си гол във Висшата лига.

Първото полувреме пък завърши с 8 минути продължение, след като лекарските екипи и на двата тима бяха влизали на терена. Втората част бе продължена със стандартните 180 секунди и така на Вила Парк се играха общо 101 минути футбол.

В 61-ата минута на терена се появи капитанът на Астън Вила и националния отбор на България Стилиян Петров, който замени Кристофър Хърд.

И Стенли обаче не успя да помогне на игралия неубедително в този мач тим на Вила да вкара изравнителен гол и двубоят приключи с успех на Юнайтед с 1:0.

Шампионите са втори в класирането в Англия с 33 точки, водачът Манчестър Сити има 38, а Астън Вила, който има само 1 победа в последните си 7 мача, се свлече на девето място с 16 точки.