Дуисбург с лекота се класира за 2-ия кръг на турнира за Купата на Германия, като победи с 2:0 като гост третодивизионния Бабелсберг. Българският нападател Валери Домовчийски вкара второто попадение за своите, а освен това в 77-ата минута изведе Кастрати сам срещу вратаря на домакините, но албанският му съотборник стреля на милиметри край гредата.

Домовчийски игра цял мач и заслужи добра оценка. Първи мач като титуляр изигра и доскорошният играч на Литекс Джемал Берберович, който също остана на терена 90 минути и заслужи добра оценка.

"Зебрите от Дуисбург получиха неочакван подарък в 6-ата минута, когато защитникът на Бабелсберг Доминик Щро-Енгел си вкара автогол с глава след центриране на Пляцикас. Домовчийски удвои преднината на своите в 30-ата минута с точен удар по земята с десния крак, след като засече подаване на Кевин Волце. Кайзерслаутерн без българина Илиан Мицански размаза с 3:0 като гост Динамо (Берлин), като попаденията вкараха Иличевич, Кристиян Тиферт преди почивката, както и новото попълнение Янакис Пецос пет минути след началото на второто полувреме.

Вердер (Бремен) отстъпи с 1:2 на новия член на трета лига Хайденхайм и напуска турнира в ранна фаза, както и Санкт Паули. Изпадналите от Бундеслигата отстъпиха с 1:2 при гостуването на Айнтрахт (Трир).

Падерборн за първи път от 4 години прескача първия кръг, но този път го направи с рекорд. Те разгромиха с 10:0 състезаващия се в пета дивизия Рот Вайс (Аален). Хамбургер ШФ се наложи с 2:1 над Олденбург с голове на Хайко Вестерман и Младен Петрич и също отива във втория кръг.