Днипро победи като гост ПСВ Айндховен с 2:1 и си гарантира място в елиминационната фаза на Лига Европа. Украинците допуснаха едва една загуба в петте си мача до момента и заслужено ще се класират като лидери в група F.

За „филипсите“ цял мач изигра българският бранител Станислав Манолев, но въпреки че холандският гранд излезе с най-добрите си играчи, регистрира ново поражение и напуска надпреварата.

Затова не малка роля изигра драматичния успех на Наполи с 2:1 като гост на АИК Стокхолм.

В „ниската земя“ играчите на Дик Адвокаат потеглиха уверено в мача и в 18-ата минута, когато Атиба Хътчинсън с хитър пас намери Джорджиньо Вайналдум при ъгъла на наказателното поле, а холандския национал с нисък удар откри.

Авансът на ПСВ обаче издържа само 8 минути, след като Иван Стринич нахлу отдясно в наказателното поле и центрира ниско към Йевхен Селезньов, който опъна мрежата зад Ватерман.

Двубоят продължи да бъде изключително открит и след почивката, но в 74-ата Селезньов намери чудесно Андрий Коноплянка, а последният смълча трибуните в Айндховен.

Все пак ПСВ имаше немалко шансове да изравни, още повече, че в последните минути игра с човек повече, след като Йаба Канкава си изкара два жълти картона в 81-ата и 84-ата минути.

На север в Швеция Наполи успя да измъкне много ценна победа над АИК с 2:1, след като загуби ранната си преднина.

Блерим Джемайли откри в 20-ата минута, след като бе най-съобразителен при едно рикоширало центриране на Единсон Кавани.

Четвърт час по-късно обаче Хелги Даниелсон се възползва от груба грешка на вратаря Антонио Росати, който позволи да бъде прехвърлен след удар с глава от границата на наказателното поле.

Наполи натисна сериозно в търсене на победата, като трябваше да чака до 3-ата минута на добавеното време, когато централният бранител Пер Карлсон фаулира Кавани в наказателното поле, а уругваецът собственоръчно прати топката в мрежата, което значеше класиране за 1/16-финалите.

Така напред продължават Днипро с 12 точки и наполи с 9, докато ПСВ и АИК с по 4 отпадата от турнира.