Цветан Генков вкара победното попадение за своя Висла Краков при успеха с 2:1 над Твенте и така класира поляците напред във фазата на директните елиминиции на Лига Европа. В другия двубой в Група K Фулъм пусна гол в последната минута и на „Крейвън Котидж“ завърши 2:2 с Одензе и така отпадна нелепо от надпреварата.

Твенте вече бе спечелил групата, а сега заедно с холандците напред продължиха Генков и компания. Фулъм имаше точка преднина преди днешните мачове, която обаче се оказа недостатъчна след хикса в Англия и победата на поляците.

Цветан Генков започна титуляр за Висла и изигра цял мач. Българският нападател имаше няколко възможности за гол, като ознаменува добрата си игра и с победното попадение във вратата на Твенте. Николай Михайлов получи почивка и не взе участие в срещата, която бе без залог за холандците.

Висла поведе с 1:0 в резултата в 12-та минута, когато точен бе Лукаш Гаргула. Още преди почивката обаче – в 39-та минута – Луук Де Йонг изравни за 1:1.

Веднага след почивката – в 46-та минута дойде мигът на Цецо Генков. Той се пребори добре с противников бранител, напредна в наказателното и чукна с върха на пръстите покрай третия вратар на Твенте, за да реализира за 2:1.

ВИДЕО: Цецо Генков класира Висла, Фулъм отпадна в последната минута

източник: снимки: Reuters

В Англия нищо не предвещаваше отпадане на Фулъм. Домакините поведоха с 2:0. Първо Клинт Демпси вкара в 27-та минута, а в 31-та минута Керим Фрай удвои тази преднина.

След почивката, тимът на Одензе, който не се бореше за нищо стигна до драматичен хикс. Ханс Хенрик Аднреасен в 64-та минута намали преднината на англичаните. В третата минута на продължението на срещата Джиби Фол шокира домакините, изравни за 2:2 и така ги изхвърли от надпреварата.

Крайно класиране в групата:

1. Твенте 13 точки

2. Висла 9

3. Фулъм 8

4. Одензе 4