Ники Михайлов пази цял мач на вратата на Твенте в първия мач срещу Бурсаспор в плейофите на Лига Европа, но получи три попадения, а холандския тим отстъпи с 1:3 при гостуването си в Турция. Реваншът в Еншеде е на 30 август, като Твенте все пак може да се надява на чист успех, с който да преодолее този етап и да влезе в групите на турнира.

Насер Чадли откри в 31-та минута на двубоя, след като бе оставен да мине през защитата на Бурсаспор отляво, и от десетина метра стреля между още двама защитници, и покрай вратаря Скот Карсън.


Още преди почивката обаче Бурса изравни, в 40-та минута, когато Озан Ипек центрира отлично отляво, право на волето на Пабло Батая. Аржентинецът прати по диагонала топката в далечния ъгъл на Ники Михайлов, който бе тръгнал да покрива близката страна.


В 53-та минута домакините поведоха, след извеждащо подаване към Станислав Шестак, който между двама защитници навлезе в наказателното поле и веднага стреля, точно под плонжа на Михайлов за 2:1.


В 82-та минута комбинацията Ипек-Батая отново стигна до успех, след прострелно центриране, успоредно на голлинията, засечено от Батая с глава в мрежата за крайното 3:1.


Това бе първа загуба за Твенте от началото на сезона в официален мач.