Спортинг стигна само до равенство 1:1 срещу втородивизионния Морейрензе в мач от турнира за Купата на Лигата в Португалия, а в главно действащо лице в негативен аспект се превърна Валери Божинов, който изпусна дузпа в 90-а минута и си спечели освиркванията на собствените фенове.

Българският национал за пореден път бе оставен на резервната скамейка от старши треньора Домингош Пасиенсия, който въпреки контузията на основния нападател Рики Волфсвинкел не дава много шанс за изява на българина.

Без него Спортинг поведе с 1:0 чрез Диего Капел в 28-а минута, но само 7 минути по-късно гостите изравниха чрез Набил Жилас.

Божинов все пак влезе в игра на почивката на мястото на Себастиан Рибас. Българинът отправи няколко удара към вратата на Рикардо Рибейро, но те не затрудниха стража на Морейрензе.

Така се стигна до последната 90-а минута, в която Аугусто от състава на гостите наруши правилата в наказателното поле, за което си изпроси втори жълт картон, а Спортинг получи правото да изпълни дузпа, с която да си осигури победата.

Божинов сам пожела да бие 11-метровия удар и застана зад топката. Българинът стреля вдясно, но вратарят Рибейро усети ъгъла и изби.

Драмата продължи и в самия край на мача при един ъглов удар. Божинов засече топката след центрирането и подаде към Фернандес, който от един метър на празна врата не успя да вкара и така в крайна сметка двубоят завърши при равенство 1:1.

След края на срещата Божинов бе изпратен с бурни освирквания от привържениците на Спортинг, които очевидно бяха бесни от пропуснатата дузпа.

Двубоят бе от груповата фаза на турнира, а положението на Спортинг не е розово. Отборът има 2 точки, колкото има и Рио Аве. Лидерът Жил Висенте е с 4, а Морейрензе записа първа точка. За полуфиналите на турнира се класира само първият в групата, така че „лисабонските лъвове“ ще трябва да се потрудят повече, ако искат да се борят за трофея.