Парма постигна драматична победа с 2:1 при домакинството си на Фиорентина за купата на Италия и по този начин “дуковете” се класираха за четвъртфиналната фаза на турнира.

Треньорите на двата отбора Паскуале Марино и Синиша Михайлович дадоха възможност за изява на голяма част от играчите, които рядко влизат в плановете им.

Българският национал Валери Божинов започна като титуляр и бе заменен в 81-та минута от аржентинския ветеран Ернан Креспо.

Домакините имаха лек превес през първото полувреме, като пропуснаха няколко чисти положение. Божинов също имаше възможност да се разпише.

През второто полувреме двата отбора играха още по-предпазливо и положенията пред двете врати бяха редки и редовното време завърши при резултат 0:0 и се стигна до продълженията в мача.

През първото продължение домакините имаха лек превес, но вратарят на Фиорентина Аврамов на два пъти спаси опасни удари на играчи на Парма.

В началото на второто продължение футболистите на Фиорентина изпуснаха две стопроцентови ситуации чрез Сеферович.

Все пак в 114-та минута Д”Агостино стреля, след което Паварини изби топката и тя попадна в Сантана, който отблизо я прати във вратата на Парма и даде гол аванс за Фиорентина.

В ответната атака в 115-та минута Алесандро Лукарели намери с чудесен пас ветеранът Ернан Креспо, който успя да изравни резултата.

Парма стигна до драматичния обрат в 117-та минута, когато Кандрева стреля, а Аврамов изби топката в краката на Креспо, който на празна врата не сбърка и донесе победата за “дуковете”, която ги класира за четвъртфиналите на турнира за купата на Италия.Парма е първият отбор, който се класира за тази фаза на турнира.