Италианският нападател Федерико Македа вкара два гола за Манчестър Юнайтед в контролна среща със сборен отбор на Мейджър-лигата на САЩ, част от турнето на Червените дяволи в Северна Америка. Юнайтед спечели мача с 5:2, а българският нападател Димитър Бербатов получи почивка в тази среща.

Македа откри резултата само след 24 секунди игра, възползвайки се от грешка на американския бранител Кевин Алстън. В 12-ата минута той вкара второто си попадение в мача, засичайки центриране от корнер на Нани.

Брайън Чинг, който играе за Хюстън Динамо, върна едно попадение за сборния американски тим, но след това Дарън Гибсън с чудесно изпълнение от фаул, както и младото попълнение Том Клевърли направиха резултата 4:1.

Мексиканецът Хавиер Ернандес заби петото попадение за Юнайтед при дебюта си за тима, а в последната минута на мача Дуейн де Росарио оформи крайното 2:5.

„Много съм доволен от мача. Играхме пред повече от 70 хиляди души, а публиката се забавляваше. Сигурен съм, че и за нашите играчи беше добро преживяване”, коментира мениджърът на Юнайтед сър Алекс Фъргюсън и след това похвали Македа за двата гола, като добави, че италианецът е играл на правилната позиция, там където се чувства най-добре в атаката.

В петък Манчестър Юнайтед ще играе с мексиканския Чивас Гудалахара в Мексико, след което се връща в Англия.