Манчестър Юнайтед постигна изключително важна победа с 1:0 над Евертън на своя “Олд Трафорд” в мача от 34-ия кръг във Висшата лига. Въпреки безидейната си игра, “червените дяволи” стигнаха до трите точки след гол на Хавиер Ернандес и така се доближиха до своята 19-та титла в Англия.

Българският нападател на домакините Димитър Бербатов остана извън групата за втори пореден мач. Официалната причина за решението на сър Алекс Фъргюсън е контузия на българина в адукторите.

В атака за Юнайтед започнаха Уейн Рууни и Ернандес, а почивка в двубоя срещу “карамелите” получи Неманя Видич. През второто полувреме в игра се появи Майкъл Оуен на мястото на Луиш Нани. Райън Гигс пък замени Дарън Гибсън.

През по-голямата част от двубоя домакините нямаха никаква идея как да стигнат до попадение в противниковата врата. През първото полувреме най-чистото положение бе пропиляно, след като от чиста позиция Нани стреля по земята, но топката срещна тялото на Ернандес, който сам бе загубил равновесие и се забави със ставането.

През втората част, “червените дяволи” удариха гредата, но доста случайно, след нескопосано отиграване на Оуен, който не успя да уцели центрираната от Фабио топката, тя рикошира в крак на защитник на гостите и след това се удари в страничния стълб на Тим Хауърд.

Малко по-късно американският вратар показа отличен рефлекс и изби добър удар с глава на Ернандес.

Въпреки наложения натиск от страна на домакините, Евертън също имаше няколко положения, но Едвин Ван Дер Саар се представи класно.

Ернандес все пак успя да се разпише с глава, в 84-та минута. Андерсон пое топката в центъра, пусна към Антонио Валенсия отдясно, който центрира отлично в наказателното поле, където мексиканецът реализира за 1:0.

След успеха, Юнайтед продължава да е лидер във временното класиране с актив от 73 точки. До края на шампионата остават още четири кръга, а вторият Челси изостава на 9 точки. “Сините” по-късно днес приемат Уест Хем. Евертън е 7-ми с 47 точки.