Нападателят на Фулъм Димитър Бербатов призна, че е усетил нервност в защитника на КПР Кристофър Самба и се е възползвал от това, за да се разпише в снощния мач от Премиършип. „Котиджърс“ спечелиха с 3:2, след две попадения на българина.

„Да, понякога си личи, когато играчите са нервни,“ коментира Бербо пред Sky Sports. „Още в първите няколко минути може да се види кои футболисти са изнервени, и кой играе зле. Така че се опитваш да ги натискаш, пресираш, както се случи при втория ни гол. Трябва да използваш умно подобни ситуации, защото когато го правиш, бележиш голове.“

Фулъм поведе с 3:0, но след това допусна два гола, които Бербатов обясни, че са паднали след „детински грешки“. „При нас нямаше нервност, но за малко да изпуснем мача. Имахме удобна преднина през първото полувреме – три гола са много – и след това играхме малко детински след почивката,“ добави българският нападател. „Те вкараха втори гол и си повярваха. Но в края на краищата, удържахме преднина. Можехме да вкараме и още, но трите точки са добре за нас.“

„Те успяха да отбележат, само защото ние сбъркахме, затова голът им даде криле. Ако анализираме грешките си, ще ги поправим за следващия път. Но сега първо ще се порадваме на победата,“ продължи Бербатов.

„Тук е страхотно, наслаждавам се на футбола. Това си личи на терена, от головете, които вкарвам, и начина, по който играя. Надявам се това да продължи по този начин, ще е чудесно и за мен, и за отбора. Не мисля, че сме били застрашени от изпадане. Не смятам, че изобщо някой трябва да се притеснява за това. Играем добър футбол и понякога страдаме от детински грешки. Но когато ги поправим, ще сме още по-добри,“ завърши Димитър Бербатов.