Димитър Бербатов прекъсна головата си суша за Фулъм, след като отбеляза едното от попаденията при успеха с 2:1 над Евертън в 3-ия кръг от турнира за Купата на Лигата. Другият ни представител в надпреварата – Александър Тонев и неговият Астън Вила обаче нямаха късмета да продължат напред, след като бяха разгромени с 0:4 от гостуващия Тотнъм.

Бербатов пропусна гостуването на Челси през уикенда заради травмата, която получи в двубоя срещу Уест Бромич. Днес обаче българинът бе на линия, а Мартин Йол го пусна като единствен чист нападател.

Тази стратегия обаче очевидно не даде нужния резултат през първата част, когато в 11-ата минута Стивън Нейсмит откри за „карамелите“. Това принуди холандският наставник на лондончани да смени стратегията и след паузата той пусна Дарън Бент на върха на атакат, докато Бербо бе изтеглен малко по-назад.

Рокадата сработи и „котиджърс“ бяха доста по-креативни в играта си. Само 9 минути след началото на втората част българинът реализира първия си гол за настоящата кампания, като не остави много шансове на Жоел Роблес. След около още четвърт час игра Бент, с когото двамата играха в Тотнъм преди време, наниза втори гол за домакините и ги прати в следващия кръг на турнира.

ВИДЕО ОТ МАЧА НА ФУЛЪМ - ТУК!

ВИДЕО: Бербо даде тон за обрат на Фулъм, Тонев с тежко крушение за Купата на Лигата

източник: GulliverGetty Images

Представянето на Тонев и Астън Вила обаче бе на коренно противоположния полюс и бирмингамци трябваше да се сбогуват с надпреварата. Бившият ас на ЦСКА и Лех Познан започна като титуляр, но в едно равностойно първо полувреме „шпорите“ нанесоха тежък удар с гол на Джърмейн Дефоу в добавеното време.

Кошмарът продължи почти веднага след паузата, когато Паулиньо с голяма доза късмет засече центриране на Холтби от корнер и намери долния десен ъгъл за 2:0.

Тонев отстъпи своето място на Крейг Робинсън в 82-ата минута, но три по-късно Насер Шадли направи преднината на Тотнъм класическа. Белгиецът бе изпуснат отляво в наказателното поле и стреля силно по тревата към близкия ъгъл, а намесата на Джед Стиър можеше да бъде и по-добра.

Дефоу пък затвърди отличната форма, в която се намира с нов гол в продължението, който оформи крайното 4:0.

ВИДЕО ОТ АСТЪН ВИЛА-ТОТНЪМ ВИЖТЕ ТУК!