Звездата на Фулъм Димитър Бербатов продължи головия си ход в предсезонните проверки и в мача срещу Алахуелензе. Англичаните записаха победа с 3:1, а българинът отбеляза втория гол за своя тим от дузпа.

В предни позиции мениджърът Мартин Йол отново заложи на атакуващ тандем между благоевградчанина и Брайън Руис, за когото мачът бе по-специален, тъй като се изправи срещу родния си клуб.

Двубоят стартира навреме въпреки проливния дъжд и светкавиците, които посрещнаха двата отбора. Логично костариканците по-бързо се адаптираха към неприятните условия, но пък първият точен изстрел в мача дойде тъкмо към тяхната врата. В 6-ата минута Бербатов опита да затрудни стража Кешада, но последния спаси уверено.

Домакините имаха шанс да открият в 18-ата, когато Овиедо стреля мощно от воле, но кълбото премина на сантиметри над гредата зад Маартен Стекеленбург. Не след дълго и Фулъм стигна до изключително чиста ситуация, след като Стив Сидуел скочи най-високо при един корнер и с глава насочи топката към вратата. Кешада отрази както този удар, така и последвалата добавка на Киърън Ричардсън.

В 28-ата минута Ашкан Дежага бе много близо да реализира от пряк свободен удар, но шутът му от 23 метра прелетя в аут. В самия края на полувремето Брайън Руис демонстрира техника и със страхотно обръщане си отвори място за стрелба, но Кешада още веднъж показа изумителен рефлекс и спаси.

След почивката „котиджърс“ отново се нуждаеха от известно време, за да се нагодят към мокрия терен, но в 62-ата успяха да открият резултата. Стив Сидуел отново бе изпуснат при едно центриране от корнер и с глава опъна мрежата зад вратаря – 1:0.

Последва видимо отпускане в редиците на гостите и Алахуелензе се възползва. В 72-ата пред Гевара се откри страхотна възможност да стреля и той не пропусна, насочвайки удара си точно в ъгъла.

Радостта за домакините продължи само 7 минути, защото влезлият на смяна Качаниклич бе повален в наказателното поле и Бербатов вкара дузпата с плътен удар вдясно от Кешада. Малко по-късно българинът бе сменен и не успя да запише пълни 90 минути, както стори в първата контрола.

Крайният резултат пък оформи Руис в 87-ата, когато с мощен удар в близкия ъгъл не остави шанс за стража на родния си тим.

Следващият спаринг на Фулъм е срещу Депортиво Саприса на 20 юли.