Димитър Бербатов спря головата си суша, продължила повече от половин година, след като заби първото попадение за Манчестър Юнайтед при гостуването на четвъртодивизионния Алдършот Таун в двубой от 4-ия кръг за Купата на Лигата, спечелено от Юнайтед с 3:0.

Бербатов се разписа за 1:0 в 15-ата минута, когато с точен удар от точката на дузпата завърши чудесна многоходова комбинация на червените дяволи, при която последните два паса бяха дело на завърналия се след контузия Том Клевърли и Парк Джи-Сунг.

Това бе първо попадение за Бербо от 9 април 2011 година насам, когато се разписа при домакинската победа с 2:0 над Фулъм във Висшата лига.

Срещу Алдършот сър Алекс Фъргюсън заложи на експериментален състав на Юнайтед, в който личаха имената на няколко опитни играчи, като Бербатов, Неманя Видич и Майкъл Оуен и няколко младоци като вратарят Бен Амос, бранителят Езекиел Фрайърс и сенегалският нападател Маме Бирам Диуф.

В резервите пък имаше няколко играчи от резервния тим на червените дяволи, като това са Лърнъл Коул, Марник Вермийл, Пол Погба, Рейвъл Морисън и близнаците Майкъл и Уил Кийн.

Единственият на пейката на Манчестър Юнайтед, който бе от представителния тим, бе 20-годишният вратар Давид Де Хеа, който в неделя получи 6 гола във вратата си при загубата с 1:6 в дербито срещу Манчестър Сити.

След като Юнайтед поведе с гола на Бербатов, домакините от Алдършот постепенно се окопитиха и в 38-ата минута имаха претенции за дузпа, но вместо това бе свирена засада на техен нападател.

В 41-ата Бератов проби отдясно, влезе в наказателното поле и пред погледа на съперников бранител подаде отлично към Майкъл Оуен, който от 12 метра покачи на 2:0 за тима от Висшата лига.

3:0 направи Антонио Валенсия веднага след почивката, като се разписа със страхотен шут от почти 30 метра, забивайки топката под напречната греда на домакините.

В 57-ата минута Бербатов можеше да се разпише отново, но стреля покрай вратата при отлична атака, в която финтира двама бранители и бе изведен от Парк сам срещу вратаря след двойно подаване.

В 81-ата българинът имаше нов шанс да отбележи, но вратарят на домакините Рос Уорнър изби удара на Бербо в ъглов удар.

Алдършот Таун имаше своя звезден шанс 4 минути преди края, когато Люк Гътридж бе оставен непокрит пред наказателното поле и стреля опасно по земя, но ударът му мина встрани от вратата и Гътридж не успя да вкара историческо попадение за скромния четвъртодивизионен тим.

Така с успех с 3:0 като гост Манчестър Юнайтед се класира за 1/4-финалите за Карлинг Къп.

Титулярите на Манчестър Юнайтед: Амос; Фабио, Джоунс, Видич, Фрайърс, Валенсия, Клевърли, Парк, Диуф, Бербатов, Оуен.

Резервите на Юнайтед: Де Хеа, Вермийл, М.Кийн, Погба, Морисън, У.Кийн, Коул.