Българският нападател Димитър Бербатов изигра поредния си силен мач с екипа на Манчестър Юнайтед и е с основна заслуга за обрата при гостуването на Блекпул. „Червените дяволи” постигнаха много драматична победа с 3:2 при гостуването си на „Блуумфийлд Роуд” в отложен мач от 16-я кръг на Премиършип и по този начин отборът воден от сър Алекс Фъргюсън продължава да бъде без загуба.

С двата си гола в мача срещу Блекпул, Димитър Бербатов увеличи головата си сметка на 19.

Домакините успяха да поведат още в 15-та минута, когато Чарли Адам центрира от корнер в наказателното поле на „червените дяволи”, където Крейг Каткарт бе оставен непокрит, след което засече топката с глава и я прати във вратата на Ван дер Саар.


szólj hozzá: BP1-0MU[matchhighlight.com]HD

Ситуацията се повтори в 44-та минута, когато Адам отново центрира от корнер в наказателното поле на Юнайтед, а този път над всички се извиси Ди Джей Кембъл, който с глава отново направи безпомощен Ван дер Саар и удвои преднината на своя тим.


szólj hozzá: BP2-0MU[matchhighlight.com]HD

В 72-та минута Флетчър получи топката в наказателното поле на Блекпул, след което подаде към Бербатов, който отблизо успя да вкара за 1:2.


szólj hozzá: Bp2-1Mu[matchhighlight.com]wmv

Три минути по-късно в 75-та минута Ернандес получи чудесен извеждащ пас и се измъкна зад отбраната на Блекпул, след което излезе сам срещу Кингсън и без проблеми го преодоля за 2:2.


szólj hozzá: Bp2-2Mu[matchhighlight.com]wmv

В 88-та минута Бербатов направи добър пробив и след като си спечели добра позиция, с много хубав удар преодоля Кингсън за 2:3.

След тази победа Манчестър Юнайтед се укрепи на върха в класирането с актив от 51 точки.
szólj hozzá: Bp2-3Mu[matchhighlight.com]wmv