Димитър Бербатов вкара единственото попадение за Фулъм при равенството 1:1 у дома срещу Саутхемптън в 19-ия кръг на Висшата лига, който се играе на втория ден на Коледа.

Бербатов започна като титуляр за лондончаните и игра като втори нападател в състава на Мартин Йол, изтеглен зад Уго Родайега.

Още в 8-ата минута вратарят на светците Келвин Дейвис не се намеси убедително при центриране отдясно и изби с ръка топката право в краката на Бербатов, който от няколко метра с лекота я прати в мрежата на гостите за 1:0, какъвто се запази резултатът и след края на първото полувреме.

След попадението българинът свали фланелката си, под която имаше друга тениска с надпис - „Keep calm and pass me the ball” („Запазете спокойствие и ми подайте топката“).

Съвсем в реда на нещата Бербатов получи жълт картон от съдията Фил Дауд, след като съблече игровия си екип след попадението, което бе шесто негово от началото на сезона в английското първенство и първо в последните му седем мача.

В 84-ата минута Саутхемптън, който бе по-добър след почивката, получи правото да бие дузпа, след като Крис Беърд игра с ръка в наказателното си поле след корнер. Рики Ламбърт стреля мощно от бялата точка и успя да вкара за 1:1, въпреки че Марк Шварцер успя да докосне топката.

Бербатов остана на терена до посления съдийски сигнал, но Фулъм не успя да спечели, а равенството бе вероятно най-заслужен резултат в тази среща.

Титулярният състав на Фулъм (4-4-1-1): Шварцер - Ритер, Сендерос, Хангеланд, Рийзе – Деджага, Сидуел, Беърд, Качаниклич – Бербатов – Родайега.

СНИМКА НА ФЛАНЕЛКАТА НА БЕРБАТОВ МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!