Българският нападател Димитър Бербатов вкара изключително важен гол за своя Манчестър Юнайтед при трудната победа над Болтън Уондърърс. „Червените дяволи” взеха трите точки благодарение именно на единственото попадение на българина, което дойде в 88-ата минута на мача.

В същото време кандидат-шампионът Арсенал, който е на втора позиция не успя да победи слабака Уест Бромич Албиън. Двата тима приключиха при равенство 2:2, като „топчиите” взеха точката, след като до 70-ата минута губеха с 0:2.

Димитър Бербатов започна срещата като резерва, като се появи на терена на почивката, заменяйки мексиканския нападател Хавиер Ернандес. Българският национал Мартин Петров пък бе титуляр за своя Болтън и остана на терена през всичките 90 минути.

Двата тима се оттеглиха на почивка при нулево равенство, въпреки че и двата отбора имаха добри възможности за гол. Най-доброто положение за „червените дяволи” пропиля Уейн Рууни.

На почивката мениджърът на домакините сър Алекс Фъргюсън предприе две смени в състава си, като на терена се появиха именно Бербатов и Фабио Да Силва. Двамата замениха съответно Чичарито и защитника Уес Браун.

В 77-ата минута главният рефер на срещата Андре Маринър не се поколеба да отстрани от игра Джонатан Еванс от Ман. Юнайтед след грубо влизане в краката Холдън, което допълнително усложни задачата на домакините.

Все пак Бербатов се превърна в спасител на своя тим в 88-ата минута. Българинът бе най-съобразителен в наказателното поле, когато след удар на Нани, вратарят на гостите Юси Яаскелайнен изби, топката попадна в краката на българина, а той заби 20-ото си попадение във Висшата лига.


szólj hozzá: Mu1-0Bo

В същото време Арсенал се измъчи срещу Уест Бромич Албиън, като възпитаниците на Арсен Венгер стигнаха само до точката срещу непретенциозния си противник. Домакините поведоха с 1:0 още в третата минута след точно изпълнение на Стивън Рийд. Въпреки опитите на гостите да върнат попадението, гол до почивката не падна. Противно на логиката то дойде в 58-ата минута, но то отново бе във вратата на Арсенал. Питър Одемвинге удвои преднината на УБА. Все пак „топчиите” стигнаха до точката с два бързи гола на Аршавин и Ван Перси.

Ето всички резултати от поредния кръг на Висшата лига:

Астън Вила – Уулвърхемптън 0:1
Блекбърн – Блекпул 2:2
Манчестър Юнайтед – Болтън 1:0
Сток Сити – Нюкасъл 4:0
Уест Бромич – Арсенал 2:2
Уигън – Бирмингам 2:1