Българският нападател Димитър Бербатов остана резерва при победата на Манчестър Юнайтед с 2:0 при гостуването на Куинс Парк Рейнджърс в мач от 16-я кръг на Премиършип.

„Червените дяволи“ поведоха с гол още в 52-та секунда, когато Антонио Валенсия сложи топката на главата на Уейн Рууни, който след това я прати във вратата на Черни.

Манчестър Юнайтед отбеляза втори гол в 23-та минута, когато Рууни намери Уелбек, който след това преодоля Черни, но попадението не бе зачетено заради засада.

Четири минути по-късно в 27-та след центриране от корнер в наказателното поле на КПР Черни не се намеси убедително и топката стигна до Еванс, който стреля с глава, но топката срещна гредата.

Натискът на Манчестър Юнайтед продължи, в 29-та минута Рууни изведе Фил Джоунс сам срещу Черни, след което вратарят на КПР успя да отрази удара на защитника на „червените дяволи“ с крак. В 31-та минута Черни за пореден път демонстрира невероятен рефлекс и отрази удар на Валенсия. Еванс стреля с глава в 32-та минута, но топката след това бе избита от гол линията.

Манчестър Юнайтед все пак удвои своята преднина в 56-та минута, когато Майкъл Карик направи много добър пробив, след като пое топката на центъра и стигна до границата на наказателното поле на КПР и с точен удар прати кълбото във вратата на неубедително намесилия се Черни.

„Червените дяволи“ можеха да стигнат до още по-убедителна победа, но в 69-та минута след удар на Фил Джоунс топката срещна гредата.

След тази победа Манчестър Юнайтед се изкачи на върха във временното класиране на Премиършип преди мача между Манчестър Сити и Арсенал. „Червените дяволи“ заемат първа позиция с 39 точки, а КПР е на петнадесето място с 16 точки.


szólj hozzá: Q0-1M
szólj hozzá: Q0-2M