Красимир Балъков стартира със загуба начело на германския Кайзерслаутерн. В първи мач след назначаването си, българският спец и новия му тим допуснаха поражение с 0:2 като гост на Фрайбург и по този начин сериозно се отдалечи от постигането на целта – оставане в Първа Бундеслига.

„Червените дяволи“ остават твърдо на последното място, а в същото време предпоследният Херта Берлин записа изненадващ успех при визитата си на Майнц 05. Така разликата между двата отбора в дъното на подреждането е вече шест точки. Другият тим в зоната на изпадащите е Хамбургер, който инкасира нова загуба.

Домакините от Фрайбург набързо решиха крайния изход на мача с два бързи гола в началото на срещата. Резултатът бе открит още в 8-ата минута, когато Гуеде даде преднина на домакините. В 14-ата минута Макиади направи 2:0, какъвто се оказа и крайният резултат в мача.

ВИДЕО от мача - ТУК!

В друг мач от днес Байерн Мюнхен записа победа с 2:1 като домакин на Хановер. Така възпитаниците на Юп Хайнкес се доближиха на две точки от лидера Борусия Дортмунд, който обаче е и с мач по-малко. Головете за баварците реализираха Тони Кроос през първото полувреме и Томас Мюлер през втората част.

Ето и всички резултати от днес:

Байерн М – Хановер 2:1

Фрайбург – Кайзерслаутерн 2:0

Майнц – Херта 1:3

Мьонхенгладбах – Хофенхайм 1:2

Вердер Бремен – Аусбург 1:1

По-късно днес е мачът Шалке – Байер Леверкузен