Манчестър Сити победи Астън Вила с категоричното 4:0 в първия мач от 20-тия кръг в английската Висша Лига.

В герой за „гражданите” се превърна Марио Балотели, който реализира хеттрик. Той изненадващо попадна в титулярния състав, но се отблагодари по най-добрия начин за доверието на Роберто Манчини. За негова сметка, на пейката остана капитанът Карлос Тевес.

Завърналият се след контузия Стилиян Петров изведе своя отбор с капитанската лента и изигра пълни 90 минути, но не успя да помогне на Вила да запише по-добър резултат.

Сити нанесе своя удар в първите 30 минути на мача, когато реализира цели три гола. В 7-та минута Ерик Лишай фаулира Балотели в наказателното поле, заради което Сити получи дузпа. Зад топката застана самият италианец, който излъга Брад Фридъл и реализира за 1:0.

Малко след това Джулиън Лескът удвои преднината на Сити след спорен гол с глава. Защитникът засече центриране на Адам Джонсън от корнер и стреля към вратата. Бранител на Вила изчисти топката, но решението на съдията Майкъл Оливър бе, че топката е преминала голлинията.

В 27-та минута Давид Силва проби отдясно и стреля към вратата на Фридъл, който успя да избие топката, но само за да попадне в Балотели, който от два метра без проблеми вкара за 3:0.

След почивката Вила отново не можа да покаже аргументи, с които да затрудни Сити. „Гражданите” пък успяха да стигнат и до четвърти гол, отново от дузпа. Адам Джонсън бе фаулиран от Марк Олбрайтън, а от 11-метровия удар Марио Балотели оформи своя хеттрик.

Със спечелените три точки, Сити оглави класирането поне за няколко часа. „Гражданите” имат 38 точки, с една повече от градския си съперник Юнайтед, който обаче има и цели три мача по-малко. Астън Вила е на незавидната 15-а позиция с 20 точки.

В другите мачове от кръга в Премиършип:

Уест Бромич – Блекбърн 1:3

Стоук Сити – Фулъм 0:2

Тотнъм – Нюкасъл 2:0

Съндърланд – Блекпул 0:2