Отборите на Астън Вила и Лейтън Ориент са първите два тима, които се класираха за петия кръг на турнира за Купата на Футболната Асоциация на Англия.

Капитанът на българския национален отбор по футбол Стилиян Петров бе на пейката на Вила, но така и не се появи в игра в днешния мач с Блекбърн, спечелен от бирмингамци у дома с 3:1.

Киърън Кларк откри с глава за Вила в 11-та минута, но Никола Калинич изравни за 1:1 в 18-та минута. Точка на спора сложиха Робер Пирес и Нейтън Делфунесо, съответно в 35-та и 42-та минути.

Астън Вила остана с човек по-малко в 62-та минута, когато Нейтън Бейкър бе изгонен за сериозно нарушение, но в крайна сметка тима от "Вила Парк" си осигури място в следващия кръг на турнира.

Страхотен автогол на капитана на Суонзи Алън Тейт пък класира тима от Лига 1 Лейтън Ориент в петия кръг на ФА Къп. Уелсците от Суонзи, които играят в Чемпиъншип, паднаха с 1:2 у дома от Ориент. Джими Смит бе извел гостите напред в резултата в 35-та минута, а Седрик Ван дер Гун направи 1:1 в 45-та минута. Тейт обаче си заби неспасяем автогол след едно остро центриране в 88-та минута и прати съперника в петия кръг на най-стария футболен турнир в света.